Grattis till Ulrika som tog en delad andra plats på Copper Skillet 2024!
12 mars 2024
- På gång hos klara
Efter en spännande kamp bland 16 deltagare på Copper Skillet 2024 var vi tre tjejer som blev topp 3!
Att ta hem en delad andra plats känns helt otroligt, särskilt med tanke på att det var min första tävling någonsin. Jag hade en klar plan i huvudet med mina förberedda recept, men som det brukar vara, blev ingenting exakt som förväntat när vi fick öppna den hemliga lådan med ingredienser!
Jag valde att laga torsk och musslor och hade tänkt mig en härlig mix av nordiska smaker med vit sparris, linser och en krämig beurre blanc på Verjuice med smak av svenska äpplen och fläderkapris. Men när klockan började ticka och jag stod där med endast 30 minuter på mig och en handfull oväntade utmaningar, var det bara att improvisera!
Trots vissa hinder som brist på vatten och saknaden av en del ingredienser, lyckades jag ändå genomföra min vision. Jag ville skapa en rätt som förenade det bästa från land och hav med fräscha, nordiska smaker. Det blev en succé med Skrei-torsk, blåmusslor, vit sparris, mangold, svartkål och gotlandslinser - allt ackompanjerat av en välbalanserad beurre blanc på verjuice och fläderkapris.
Denna tävling var verkligen en utmaning, men jag är så nöjd med resultatet och känner mig inspirerad att fortsätta utforska nya smakvärldar! Tack för allt stöd och pepp under tävlingen, det betydde verkligen mycket. Nu ser jag fram emot nya kulinariska äventyr!
/ Ulrika Sandbrink, Sous chef Klara Stockholm