Kolafras
1 november 2023
- Kakor
Kolafras
När vintern kryper på och det mörknar tidigt är det en god tid att baka.
Kolafras är både enkelt att baka och smakar underbar. Tänd några ljus och njut av en god kopp kaffe eller en kopp te och smaka en kaka... eller varför inte två.
Vispa ihop ägg och socker. Rör ned smält smör, havregryn, vetemjöl och bakpulver. Ställ kallt en stund. Forma runda bollar av smeten. Tryck ut i små formar. Grädda kakorna i 8–10 minuter. Tryck en liten grop i varje färdigbakad kaka. Under tiden blanda smör, grädde, kakao, socker och vetemjöl i en kastrull. Låt allt sjuda till fyllningen tjocknar. Häll lite fyllning i varje kaka och toppa med rostade solrosfrön. Sätt ugnen på 175º.
Ingredienser:
1 ÄGG
1 ½ DL SOCKER
175 G SMÖR
1 ½ DL HAVREGRYN
2 ½ DL VETEMJÖL
1 ½ TSK BAKPULVER
Fyllning:
100 G SMÖR
½ DL GRÄDDE
1 MSK KAKAO
1 ¼ DL SOCKER
2 TSK VETEMJÖL