Naturligt söt
26 januari 2023
- Kakor
Naturligt söt
Nytt år och nya vanor. Varför inte baka en god kaka som är naturligt sötad och samtidigt magiskt god? Enkelt är det också.
Dela sötpotatisen i bitar och baka den mjuk i mikron eller i ugnen och låt kallna. Mixa sötpotatis (med skal), dadlar, kokosolja och vinäger. Vispa allt med honung och ägg ljust och fluffigt. Blanda fiberhusk, mandelmjöl, bovetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd sist ner chokladpellets. Häll i smord och bröad avlång form (ca 2 l). Baka i 165ºC i 35 minuter eller tills kakan stannat.
Ingredienser:
130 G SÖTPOTATIS
70 G DADLAR
½ DL HONUNG
4 ÄGG
½ DL KOKOSOLJA
1 ½ TSK ÄPPELCIDERVINÄGER
1 ½ TSK FIBERHUSK
1 ½ DL MANDELMJÖL
¾ DL BOVETEMJÖL
2 MSK KAKAO
1 TSK VANILJSOCKER
1 KRM SALT
2 TSK BAKPULVER
70 G HACKAD MÖRK CHOKLAD